Yhteystiedot Henkilökunta
Henkilökohtainen valmennus Kuinka voimme auttaa? Palvelut ja hinnat Oppilaidemme kommentteja
Toiminta-ajatus Ilmoittautuminen
Kuvia kursseiltamme Kuvia tapahtumistamme
Foorumi Linkkejä

 
Dogility Training Team - palveluksessasi!

     » Susanna Turtiainen
 
Olen Susanna Turtiainen, Pieni Koiruus -koirakoulun toimintavastaava ja perustaja.

Koiraharrastuksistani rakkain on agility, jota harrastan vehnäterrierini Bonon (Fi & Ee Mva, BH, TK1, TK2 Boundary Oak Janus) ja Jymyn kanssa 3-luokassa. Myös tokoilu, henkilöhaku raunioilla ja metsässä, jälki, temput, näyttelyt, flyball, rallitoko ym. kuuluvat puuhakirjoon. Bono jäi juuri eläkkeelle virallisista kisoistaan agilityssa. Nuorempi koirani Jymy (Fi & Ee Mva, TK1 Vehnäpellon Duracel) aloitti kisaamaan agilityn 1-luokassa 21.5.2009, pokkasi Vuoden Tulokas -palkinnon 30.5.2009 Stadi Games -agilitytapahtumassa ja nousi 2-luokkaan 3.7.2009 ja vajaata vuotta myöhemmin siirryimme 3-luokkaan. Minulle kilpailut ovat ikään kuin mittari, jolla testata opiskeltujen taitojen kulloistakin tasoa. Tärkeintä on kuitenkin yhteinen tekeminen koirieni kanssa ja itseni haastaminen opettelemaan uutta ja ylläpitämään jo opittuja taitoja. Edellämainittujen lajien lisäksi olen erittäin kiinnostunut koiran ja ihmisen yhteistyöstä pelastustehtävissä sekä terapiakoiratoiminnasta.

Vahvuuksiani ovat rakkaus ongelmien ratkomiseen, koiramainen ajattelutapa ja kiinnostus eläinten luonnollisia vaistoja ja viettejä kohtaan sekä niiden hyödyntäminen oppimisessa. Koiran oikeanlainen ravitsemus ja fyysinen huolto kuuluvat mielestäni erittäin tärkeänä osana niin harrastus- ja kilpakoiran, kuin seurakoirankin arkeen. Olen Kennelliiton hyväksymä koulutusohjaaja ja lukuisia muitakin "koiraopintoja" on takanani.

Dogility Training Teamin puolella keskityn pääasiassa henkilökohtaiseen valmentamiseen ja pienryhmien kouluttamiseen päälajinani agilityvalmennus. Agility lajina kiehtoo minua sen monimuotoisuuden vuoksi - koskaan et voi olla täysin oppinut, vaan aina on jotakin uutta opittavaa. Edustamani seura on HSKH ry, jossa toimin myös koulutusohjaajana agilityssa 1-3 luokan koirakoille. Yksi loputon mielenkiinnon kohteistani agilityyn ja muihinkin lajeihin liittyen on koiran fyysiset ominaisuudet ja niiden huomioiminen harjoittelussa. Esimerkiksi koiran hyppytekniikan kehittäminen ja parantaminen sekä esteiden suorittaminen teknisesti niin, että se on koiralle fyysisesti mahdollisimman helppoa, varmaa ja turvallista.

Haluan osaltani edistää yhteiskunnan myönteistä suhtautumista koiranpitoon ja ihmisten kunnioitusta sekä luontoa että eläimiä kohtaan. Sydäntäni lähellä on siksi myös eläinsuojelutyö, vähempiosaisten eläinten tukeminen ja auttaminen. Yhteistyötä olen tehnyt jo pitkään mm. Pelastetaan Koirat ry:n kanssa. Kirjoitan ajoittain artikkeieita mm. Kerry - ja Vehnäterrierikerhon lehteen, järjestän tapahtumia, koulutan niin harrastajia kuin koulutusohjaajiakin, valmennan yksityisoppilaita ja opiskelen jatkuvasti eläinten ohjaamisesta, käyttäytymisestä ja pidän mieleni avoinna uusille haasteille.

Teen myös töitä erilaisten koiraongelmien parissa mieluusti ja olen antanut henkilökohtaista valmennusta hyvinkin erilaisissa asioissa. Suurimmassa osassa tapauksista ongelmavyyhti lähtee purkautumaan jo parin valmennustunnin jälkeen ja arkielämä helpottuu. Mielestäni ei ole olemassa ongelmakoiria, sillä täytyy muistaa, että geenit ja ympäristö molemmat ovat vastuussa koiran käytösmalleista. Ja koska koira oppii koko elämänsä ajan, on täysin mahdollista muokata opittuja käytösmalleja toisenlaisiksi. Jokainen ongelma pitäisikin ottaa haasteena ja mahdollisuutena ratkaista se. Koira oppii saamalla vahvistusta käyttäytymiselleen. Vahvisteiden toimimisen periaate tulee ymmärtää, kun koiran käytöstä lähdetään suunnitellusti muokkaamaan, sillä sitä saat mitä vahvistat...

 


 

 

 
Copyright Dogility
Training Team 2009