Pieni Koiruus - historia Yhteystiedot Henkilökunta Tiedotteet
Kurssikalenteri Yksityiskonsultaatio Koulutus seuroille / ryhmille Vinkkejä koulutukseen Ilmoittautumiskäytäntö
Toiminta-ajatus Ilmoittautuminen
Kuvia kursseiltamme Kuvia tapahtumistamme
Pieni Koiruus Facebookissa Linkkejä

 
Henkilökunta esittäytyy

 

     » Susanna Turtiainen      
 
Olen Susanna Turtiainen, Pieni Koiruus -koirakoulun toimintavastaava ja perustaja.

Vapaa-aikani kuluu mukavasti vehnäterrierini Bonon (Fi & Ee Mva, BH, TK1, TK2, RTK1*, RTK2*, AG3 Boundary Oak Janus) ja Jymyn (C.I.B, Fi & Ee & LvMva, BH, TK1, TK2, RTK1*, RTK2*, AG3 Vehnäpellon Duracel) kanssa harrastaen. Agility, toko, henkilöhaku raunioilla ja metsässä, jälki, temput, näyttelyt, flyball, rallitoko ym. kuuluvat omien koirieni lajivalikoimaan. Bono jäi 9-vuotiaana eläkkeelle fyysisesti kuormittavista lajeista, mutta edelleen harrastaa aktiivista koiranelämää. Titteleitäkin on karttunut ja kisamenestystä tullut, mutta minulle kilpailut ovat ikään kuin mittari, jolla testata opiskeltujen taitojen kulloistakin tasoa. Kilpailuja tärkeämpää on yhteinen tekeminen koirieni kanssa ja itseni haastaminen opettelemaan uutta ja ylläpitämään jo opittuja taitoja. Viimeisimpinä villityksinäni olen Jymyn kanssa innostunut kokeilemaan doboa ja ID-tunnistusjälkeä. On ollut mukavaa huomata, miten moneen eri toimintaan koirani syttyvät. Edellämainittujen lajien lisäksi olen erittäin kiinnostunut koiran ja ihmisen yhteistyöstä pelastustehtävissä sekä terapiakoiratoiminnasta. Bonon eläkevirkana onkin käydä tapaamassa vanhuksia ja sairaita kaverikoiran ominaisuudessa. Kennelliitto myönsi Bonolle kesäkuussa 2013 kaverikoiramitalin tunnustuksena ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä ihmisten parissa.

Vahvuuksiani ovat rakkaus ongelmien ratkomiseen, koiramainen ajattelutapa ja kiinnostus eläinten luonnollisia vaistoja ja viettejä kohtaan sekä niiden hyödyntäminen oppimisessa. Koiran oikeanlainen ravitsemus ja fyysinen huolto kuuluvat mielestäni erittäin tärkeänä osana niin harrastus- ja kilpakoiran, kuin seurakoirankin arkeen. Olen Kennelliiton hyväksymä koulutusohjaaja ja lukuisia muitakin "koiraopintoja" on takanani.

Vaikka tällä hetkellä keskityn pääasiassa yksityiskonsultaatioon ja pienryhmien kouluttamiseen, niin voisin todeta agilityn olevan päälajini. Agility lajina kiehtoo minua sen monimuotoisuuden vuoksi - koskaan et voi olla täysin oppinut, vaan aina on jotakin uutta opittavaa. Edustamani seura on HSKH ry, jossa toimin myös koulutusohjaajana agilityssa 1-3 luokan koirakoille. Yksi loputon mielenkiinnon kohteistani agilityyn ja muihinkin lajeihin liittyen, on koiran fyysiset ominaisuudet ja niiden huomioiminen harjoittelussa. Esimerkiksi koiran hyppytekniikan kehittäminen ja parantaminen sekä esteiden suorittaminen teknisesti niin, että se on koiralle fyysisesti mahdollisimman helppoa, varmaa ja turvallista. Agility on alkujaan kehitetty kaikenlaisille koirille, kuten on myös flyball - toivoisinkin ihmisten muistavan, että koira on harrastuksissa aina se kaveri, ei väline. Rotu, tai roduttomuus ei saa olla este harrastamiselle.

Haluan osaltani edistää yhteiskunnan myönteistä suhtautumista koiranpitoon ja ihmisten kunnioitusta sekä luontoa että eläimiä kohtaan. Sydäntäni lähellä on siksi myös eläinsuojelutyö, vähempiosaisten eläinten tukeminen ja auttaminen. Yhdenkään nelijalkaisen ei pitäisi kärsiä ihmisen välinpitämättömyyden, tai ymmärtämättömyyden vuoksi. Apua saa, kun uskaltaa pyytää ja tarjota tukeaan.

Teen töitä erilaisten koiraongelmien parissa ja olen antanut henkilökohtaista valmennusta hyvinkin erilaisissa asioissa. Suurimmassa osassa tapauksista ongelmavyyhti lähtee purkautumaan jo parin valmennustunnin jälkeen ja arkielämä helpottuu. Mielestäni ei ole olemassa ongelmakoiria, sillä täytyy muistaa, että geenit ja ympäristö molemmat ovat vastuussa koiran käytösmalleista. Ja koska koira oppii koko elämänsä ajan, on täysin mahdollista muokata opittuja käytösmalleja toisenlaisiksi. Jokainen ongelma pitäisikin ottaa haasteena ja mahdollisuutena ratkaista se. Koira oppii saamalla vahvistusta käyttäytymiselleen. Vahvisteiden toimimisen periaate tulee ymmärtää, kun koiran käytöstä lähdetään suunnitellusti muokkaamaan, sillä sitä saat mitä vahvistat...


 
Toimin yhteistyössä useiden lajikouluttajien ja koirien fysiikan &lihashuollon osaajien kanssa..


 
Copyright
Susanna Turtiainen
Pieni Koiruus 2016